f

RSS

Placki dyniowe

Autor: Kategoria: Przepisy według 5 przemian

Placki dyniowe

Szybki i zdrowy sposób na kolację lub jesienny obiad z dyni.

 

 

 

 

Dodawaj w podanej kolejności:

  • sł – 300 g utartej dyni
  • sł – 2 jajka
  • sł – 2 łyżeczki masła
  • o – 0,5 łyżeczki imbiru
  • o – szczypta pieprzu
  • sn – szczypta soli
  • k – 1 szklanka mąki
  • g – szczypta kurkumy

Wszystko wymieszaj do uzyskania zwartej konsystencji i nakładaj na rozgrzaną patelnię, smażąc cienkie placki na złoty kolor. Podawaj z powidłami, musem jabłkowym, cukrem lub bez niczego. W każdej formie są smakowite.

Smacznego 🙂

Przeczytaj poprzedni wpis:
Mistrzostwa Świata w Nordic Walking
Srebro i brąz dla Joginek

W Szklarskiej Porębie, w dniach 5-6.10.2013, odbyły się Mistrzostwa Świata w Nordic Walking. Małgorzata Krakowiak zdobyła srebro na dystansie 10...

Zamknij